De Liemerse Landloop gaat los op 11 juni!

De eerste vernieuwde editie in 2022 bracht ruim 400 deelnemers aan de start. De vernieuwde route werd door de lopers als prettig en – ook niet onbelangrijk – als snel ervaren. Het nieuwe parcours is officieel gecertificeerd door de Atletiekunie en is exact 5000 meter. Het deelnemersveld bestond uit zowel de Nederlandse top als de beginnende loper. Zo’n 2.000 toeschouwers bezochten in 2022 het evenement en er was langs het parcours door Oud-Zevenaar en Ooy volop belangstelling. “We merken dat de Liemerse Landloop populair is en blijft. We willen het evenement een vaste plaats geven op de hardloopkalender op de 2e zondag in juni”, aldus Bert Cornelese, voorzitter van de Liemerse Landloop. “De corona-periode heeft helaas veel invloed gehad op de vrijetijds-invulling van mensen. Zo niet voor de Liemerse Landloop. We merken dit aan de voor-inschrijvingen, dat er voor deze 22ste editie veel belangstelling is”.

Clinics voor deelnemers en gratis deelname voor de jeugd.

”Met ingang van van 2023 hebben we de organisatie uitgebreid, om zodoende meer slagkracht te krijgen”, aldus Bert Cornelese. ”Bewegen blijft één van de belangrijkste reden om vitaal te blijven en zeker leuk om dit met het gehele gezin te doen. Er wordt door een deskundig team hard gewerkt om het evenement te laten slagen. Dit gebeurt onder andere door het thema “Bewegen en Vitaliteit in de Liemers” actief uit te dragen naar jong en oud. Diverse bijdragen van bedrijven uit de omgeving zetten we in om alle jeugd van 4 tot 12 jaar gratis te laten deelnemen.” aldus Bert Cornelese. Net zoals in 2022 bestaat de mogelijkheid voor de loper die zich heeft ingeschreven voor de wedstrijd een gratis hardloop-clinic op 31 mei te volgen, deze wordt gegeven door toploper Daan Reintjes, atleet van Running Team Liemers. Informatie hierover is terug te vinden op de website.

Het evenement en de vrijwilligers.

Dat een evenement niet zo maar georganiseerd kan worden is geen verrassing. Zo ook bij de Liemerse Landloop waar een 50-tal vrijwilligers actief zijn. “Met het team sturen we een grotere groep vrijwilligers aan: van de verkeersregelaars tot aan het verzorgen van waterposten, het opbouwen van het parcours, de tijdsregistratie en muziek, het inschrijfbureau, etc. We krijgen hierbij onder andere steun van de gemeente Zevenaar, de Lionsclub De Liemers en de A4Duiven verkeersregelaars. Ook verschillende bedrijven en de middenstand in Zevenaar dragen ons een warm hart toe. En we hopen natuurlijk op mooi weer, dat doet veel bij een evenement”, aldus Bert.

“Wij verwachten voor 2023 een groot aantal lopers te mogen verwelkomen aan de start. Er zullen zeker bekende namen de start passeren”, aldus Bert. De Liemerse Landloop gaat los op 11 juni met als start- en finish locatie Restaurant Thoen & Thans in Oud-Zevenaar. Om 10:00 uur in de ochtend start de 10 km, gevolgd door de 5 km om 11:30 uur en de Kidsrun om 12:15 uur.

Alle informatie is te vinden op de site www.liemerselandloop.nl, hier kun je ook terecht voor de inschrijving

Contact

  • Start/Finish lokatie:

  • Thoen & Thans
  • Kerkweg 10
  • 6905 AW Oud-Zevenaar
23e Liemerse landloop – 26 mei 2024

Volg ons op

© 2024 Liemerse Landloop | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Plaats55 | Technische realisatie Sieronline B.V.