Van Nunen liep in 2021 de olympische marathon van Tokio, maar kwakkelde daarna een jaar met blessures. ,,Nu ben ik op de weg terug. Dit soort wedstrijdjes zijn goed voor mij.”

Het is de atleet vooral te doen om de progressie die hij maakt. ,,Ik ben nu een stuk sterker dan vier weken geleden. Naar tijden kijken heeft echter niet zo veel zin. Je moet mijn eindtijd hier ook niet vergelijken met mijn persoonlijk record. Daarvoor was het te warm. Het gaat om de stappen die ik maak.”

Op advies van de atleten had de organisatie een tijd geleden al besloten de 10 kilometer ’s ochtends om 10.00 uur te laten starten. De goede bedoelingen ten spijt, het warme zomerweer had Oud-Zevenaar gisteren ook op dat tijdstip al in zijn greep.

,,Wat warm”, reageerde ook Daan Reintjes van Running Team Liemers. Hij eindigde achter winnaar Van Nunen in 31.42 minuten op de tweede plaats. ,,We hadden samen afgesproken om kop over kop te gaan, zolang we het zouden volhouden.”

Passen

Maar aan het einde van de eerste ronde van 5 kilometer moest Reintjes passen. ,,Daar baalde ik wel van, ik had gehoopt en ergens ook verwacht dat ik de eerste 9 kilometer samen met Bart kon lopen. Als je dan in de gaten hebt dat je niet meer kunt winnen, én er ook geen goede tijd in zit, dan loop je in het vervolg van de wedstrijd net even wat minder hard.”

Daarbij worstelde Reintjes een beetje. ,,Ik heb hier gewoond, er staan veel bekenden langs de weg. Dan is het zonde dat je niet die strijd kunt leveren om er een mooie wedstrijd van te maken. Je wilt het publiek ook iets laten zien.”

De wedstrijd liet eveneens zien dat het parcoursrecord van 30.20 minuten uit 2022, gelopen door Reintjes, zo slecht niet is. ,,Bart loopt nu iets langzamer, maar vorig jaar was het beter weer en had ik wind mee op de dijk. Dat scheelt echt enorm.”

Na de landloop begint er voor Reintjes een periode van relatieve rust. ,,Ik zal de komende zes weken minder kilometers trainen. Op 1 augustus begint mijn marathonvoorbereiding en daaraan wil ik zonder pijntjes beginnen.”

Als toeschouwer aanwezig was Frank Futselaar van av De Liemers. Hij had zaterdag in Leiden nog het NK 10 kilometer gelopen en werd vierde. ,,Onbegrijpelijk dat ze die wedstrijd niet later op de avond planden met de hitte”, stelde Futselaar. ,,Gezien de omstandigheden was ik tevreden met 29,30. Maar die warmte in combinatie met pollen, daar had ik last van.”

Remko Alberink

Contact

  • Start/Finish lokatie:

  • Thoen & Thans
  • Kerkweg 10
  • 6905 AW Oud-Zevenaar
23e Liemerse landloop – 26 mei 2024

Volg ons op

© 2024 Liemerse Landloop | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Plaats55 | Technische realisatie Sieronline B.V.