Liemerse Landloop wil atleten een warm bad bieden

De Liemerse Landloop in Oud-Zevenaar beleeft zondag de 22ste editie. De organisatie omarmt ook breedtesport, maar heeft bij de toplopers een erg sterk deelnemersveld samengesteld.

Na de coronaperiode beleefde de Ooyse Landloop vorig jaar een doorstart onder de naam Liemerse Landloop. ,,Met een iets ander parcours en een nieuwe naam, maar veel is ook hetzelfde gebleven hoor”, stelt organisator Bert Cornelese niet zonder trots.

Gevraagd naar de aantrekkingskracht van de wedstrijd, stelt Cornelese: ,,We willen het iedereen naar de zin maken, ook de toplopers. Alle deelnemers willen we een warm bad bieden. We hebben een snel parcours dat officieel gecertificeerd is. Dat vinden atleten ook belangrijk. Het is een traject met veel lange rechte wegen en weinig bochten, daar kunnen de lopers mooi snelheid maken.”

Bij het samenstellen van het veld deelnemers maakt de organisatie gebruik van een groot netwerk. ,,Vorig jaar hadden we 400 deelnemers aan de start, nu gaan we zeker over de 500 heen.”

Met Bart van Nunen, Frank Futselaar, Daan Reintjes, Luuk Maas, Saskia Weinans, Fanos Tekle (Ethiopië) en Famke Heinst staan er vele landelijk bekende coryfeëen aan de start. Cornelese: ,,Ik hoop en verwacht dat de 10 kilometer bij de mannen voor het eerst in de geschiedenis onder de 30 minuten gaat. Dat staat nu op naam van Daan Reintjes met 30,20 minuten, maar die tijd liep hij recent ook in Aalten, op een parcours met veel bochten.”

Aan alles is gedacht in Oud-Zevenaar, zo ook de aanvangstijd van de wedstrijd. ,,Van atleten kregen we door dat het niet te warm moest zijn, daarom start de 10 kilometer bij ons ook al vroeg, om 10.00 uur om precies te zijn. Dat is dus op verzoek van de atleten. Als het goed is, is de eerste om iets voor 10.30 uur binnen.”

Vuurwerk

Ook in de wedstrijd bij de vrouwen verwacht Cornelese het nodige vuurwerk. ,,Ik verwacht persoonlijk ook wel een parcoursrecord van Famke Heinst op de 5 kilometer. Zij is lid van Running Team Liemers van Titus Fierkens en Vergeet niet dat zij echt een nationale topper is op die afstand.”

Voor het organisatiecomité stopt het overigens niet bij de wedstrijd in de omgeving van Zevenaar. ,,We zijn nu een regionale loop, maar hebben wel de ambitie om op termijn het NK in de Liemers te organiseren. Ambitieus zijn we zeker, maar dat kan omdat we ook een heel leuke groep organisatoren hebben en veel vrijwilligers”, klinkt Cornelese enthousiast. ,,Zonder hen zijn we nergens.”

Programma 22ste Liemerse Landlooop: 10.00 uur start 10 kilometer; 11.30 uur start 5 kilometer.

Contact

  • Start/Finish lokatie:

  • Thoen & Thans
  • Kerkweg 10
  • 6905 AW Oud-Zevenaar
23e Liemerse landloop – 26 mei 2024

Volg ons op

© 2024 Liemerse Landloop | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Plaats55 | Technische realisatie Sieronline B.V.