Nog nooit zoveel Nederlandse Topatleten op de Liemerse Landloop!

De organisatie van de Liemerse Landloop is er in geslaagd meerdere Nederlandse- en internationale topatleten aan te trekken voor de 22e editie van de Liemerse Landloop op zondag 11 juni a.s.

Op de 10  km voor mannen wordt het smullen geblazen! Bart van Nunen, Nederlands toploper op de marathon, is van de partij. De twee Nederlandse toplopers uit de regio, Daan Reintjes (winnaar in 2022 op de 10 km) en Frank Futselaar (Nederlands topatleet op de 10 km en de marathon) geven ook acte de préséance. Verder is Abdi Hassan uit Lent een gevaarlijke outsider.

Op de 10 km voor dames neemt Saskia Weinans, Nederlands topatleet op de 10 km en de marathon, deel. Saskia traint onder Titus Fierkens, toptrainer van Running Team Liemers. De 10 km start om 10:00 uur in de ochtend.

Ook de 5 km voor mannen en vrouwen is zeer sterk bezet. Bij de vrouwen neemt Famke Heinst, Nederlands topatleet op de middenafstanden deel. Zo zal Luuk Maas, de Nederlands kampioen op de 10 km, deelnemen aan de 5 km. Bij de mannen zullen onder andere het Running Team Liemers en het topteam van Atletiekvereniging Argo uit Doetinchem actief zijn. De 5 km start om 11:30 uur in de ochtend.

Jos van Beusekom, medeorganisator van de Liemerse Landloop kan zijn geluk niet op: “Het is voor het eerst dat we zoveel toptalent en supersnelle lopers aan de start hebben tijdens de Liemerse Landloop. Dit is echt uniek voor de regio! Het belooft een fantastische wedstrijd te worden. Wij hebben niet de middelen om te werken met budgetten zoals bij andere grote atletiekevenementen. Gelukkig hebben we een goed netwerk en zijn de toplopers blij met de professionele organisatie die we neerzetten. Ook de rol van onze ambassadeur Titus Fierkens is belangrijk. Wel is het altijd even spannend of de atleten op het laatst niet toch een blessure hebben opgelopen tijdens een andere wedstrijd. We hopen natuurlijk dat zeer veel mensen komen kijken op het parcours dat door het prachtige Ooij en Oud-Zevenaar glooit met de start en finish bij Restaurant Thoen & Thans in Oud-Zevenaar. We blijven bescheiden en kunnen toch zeggen dit is een evenement van nationale allure!”.

Bert Cornelese, voorzitter van de organisatie, vult aan: “We zijn bijzonder blij met de toplopers, dat geeft dit evenement extra cachet. Daarnaast is de Liemerse Landloop er voor de regio, de gezelligheid voor vele geoefende en minder geoefende hardlopers en voor diverse families waarvan ouders en kinderen tezamen deelnemen. Het thema van onze organisatie is “Vitaliteit en Beweging in De Liemers”. We proberen zoveel mogelijk mensen te stimuleren om te bewegen”. Speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er de Kidsrun, waaraan kinderen gratis kunnen deelnemen en een mooie medaille verdienen. “De Kidsrun moet laagdrempelig blijven en is daarom gratis. We hebben diverse sponsoren die ons juist vanwege de Kidsrun ondersteunen”.  De Kidsrun gaat over 500 meter (4-6-jarigen) en 1.000 meter (7-12-jarigen) en start om 12:15 uur. Bijzonder is ook dat de Kinderburgemeester uit Zevenaar Catoo Berns de prijsuitreiking van de Kidsrun zal doen. Deze prijsuitreiking is rond 13:00 uur.

Voor degenen die zich nog niet hebben opgegeven om op zondag 11 juni a.s. mee te doen is er de gelegenheid om tot 15 minuten voor aanvang van de 10km, de 5 km of de Kidsrun in te schrijven. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.liemerselandloop.nl.

Contact

  • Start/Finish lokatie:

  • Thoen & Thans
  • Kerkweg 10
  • 6905 AW Oud-Zevenaar
23e Liemerse landloop – 26 mei 2024

Volg ons op

© 2024 Liemerse Landloop | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Plaats55 | Technische realisatie Sieronline B.V.