Sfeervolle Liemerse Landloop fantastisch verlopen met grote deelname. Vuurwerk op de 10 km : Daan Reintjes verpulvert parcoursrecord op 10 km met een toptijd van 30 min en 32 sec.

Afgelopen zondag werd de 21e Liemerse Landloop gehouden, het hardloopevenement in de Liemers. Ruim 400 deelnemers liepen mee over 10 km, 5 km of in de kidsrun. Het evenement voor jong en oud is uniek omdat in het deelnemersveld zowel de Nederlandse top als een beginnende loper meedoet. Zo’n 2.000 toeschouwers bezochten het evenement en langs het parcours door Oud-Zevenaar en Ooy was er volop belangstelling.
Op de 10 km was het smullen geblazen! De Nederlandse toppers uit onze regio Daan Reintjes en Frank Futselaar liepen beiden mee. En hoe! Daan Reintjes verpulverde het oude record van zijn loopmaat Frank Futselaar en zette een tijd van 30 minuten en 32 seconden op de teller. Met uitzondering van de grote Nederlandse wedstrijden wordt zo’n tijd in Nederland niet veel gelopen. Daarmee heeft de Liemerse Landloop de belofte waargemaakt om de lopers een nieuw en daarmee sneller parcours aan te bieden.
Frank Futselaar werd op de 10 km 2e in 32 minuten en 58 seconden. Dit is opmerkelijk omdat Frank de dag ervoor nog een topprestatie leverde op de Nederlandse Kampioenschappen 10 km op de baan met een 2e plek en een tijd van 29 minuten en 20 seconden. Het brons ging naar Arjan Berndsen uit Westervoort in een tijd van 37 minuten en 8 seconden.
Bij de vrouwen werd Renee Ligteringen van Loopgroep Aart Stigter 1e in een tijd van 42 minuten en 32 seconden. Karin Brinkman van VAV werd 2e in 43 minuten en 48 seconden.
Wie dacht dat daarmee de koek op was kwam bedrogen uit. Op de 5 km werd het ware titanenstrijd tussen de diverse lopers van het Runningteam De Liemers van Titus Fierkens. De top 3 bij de mannen kwam volledig uit zijn team: winnaar werd Thijn van Elburg in een tijd van 16 minuten en 56 seconden. Op enkele seconden volgde Bram Enklaar als 2e en Milan Verheugen als 3e. Bijzonder was ook de prestatie van de 15 jarige Ivo van den IJssel die 6e werd in 18 minuten en 38 seconden.
Bij de dames op de 5 km zegevierde Saskia Weinans in 17 minuten en 40 seconden, op een halve minuut gevolgd door Eline de Jong de 2e werd.
“De Liemerse Landloop heeft zich bewezen met een geweldige sfeer, blije lopers, snelle tijden op het fantastische parcours en heel veel toeschouwers! De inzet van zo’n 40 vrijwilligers uit De Liemers was cruciaal en we kunnen niet zonder, veel dank!” zegt Bert Cornelese, voorzitter van de organisatie. “Het evenement wordt een zekerheid in de kalender. De 2e zondag in juni gaan we ook in de toekomst aanhouden als vaste dag”.

Contact

  • Start/Finish lokatie:

  • Thoen & Thans
  • Kerkweg 10
  • 6905 AW Oud-Zevenaar
23e Liemerse landloop – 26 mei 2024

Volg ons op

© 2024 Liemerse Landloop | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Plaats55 | Technische realisatie Sieronline B.V.