Tropische hitte staat parcoursrecords niet in de weg bij 22e Liemerse Landloop!

Geweldige parcoursrecords op de 10 km bij de vrouwen en de 5 km bij de mannen, daarnaast zware omstandigheden voor alle lopers op de 5 km en de 10 km: dat is kort samengevat de 22e editie van de Liemerse Landloop in Zevenaar die op zondagochtend 11 juni werd gelopen.

Dat Luuk Maas op de 5 km een parcoursrecord van 14 minuten en 42 seconden zou lopen en onder de 15 minuten zou blijven had niemand verwacht onder deze omstandigheden. En Fanos Tekle scherpte het oude parcoursrecord op de vrouwen 10 km met 1 minuut aan tot 38 minuten en 21 seconden. Saskia Weinans uit Arnhem werd 2e op de 10 km in een tijd van 38 minuten en 50 seconden.

Op de 10 km voor mannen was het een spannende strijd tussen Bart van Nunen en Daan Reintjes. Uiteindelijk won Bart van Nunen uit Arnhem in een tijd van 30 minuten en 45 seconden en eindigde Daan Reintjes uit Zevenaar daar een kleine minuut achter. Derde werd Abdi Hassan uit Lent in 32 minuten en 37 seconden. De Liemerse Landloop had met deze uitslag op de 10 km voor mannen een toppodium voor Nederlandse begrippen.

De 5 km voor vrouwen werd gewonnen door Famke Heinst uit Zevenaar in een snelle tijd van 17 minuten en 44 seconden, waarmee ze vlak boven het parcoursrecord van Saskia Weinans die vorig jaar 4 seconden sneller liep.

Daarnaast liepen bijna 400 deelnemers over het parcours door het mooie Ooy en Oud-Zevenaar. Diverse mensen slaagden erin hun pr te verbeteren, ondanks de zware omstandigheden. Ook de kinderen van 4 t/m 12 jaar liepen de benen onder hun lijf vandaan op het parcours van 1.000 meter.

Bart van Nunen, Daan Reintjes en de coach van Fanos Tekle roemden de organisatie. “Professioneel, tot in de puntjes verzorgd en bijzonder goed inspelend op het warme weer. De Liemerse Landloop zet zich op de kaart van Nederlandse regionale topwedstrijden!” Het geslaagde loopevenement staat volgend jaar op de agenda op 26 mei 2024.

Contact

  • Start/Finish lokatie:

  • Thoen & Thans
  • Kerkweg 10
  • 6905 AW Oud-Zevenaar
23e Liemerse landloop – 26 mei 2024

Volg ons op

© 2024 Liemerse Landloop | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Plaats55 | Technische realisatie Sieronline B.V.